Alarmsysteem met Meldkamer

Als er door de verzekeraar een Borg eis is gesteld dan bent u verplicht uw alarmsysteem te laten doormelden naar een bemande meldkamer.

Ook hierin zijn verschillende classificaties.

alarmsysteem met meldkamer

Risicoklasse 2 heeft vaak voldoende aan een doormelding via een telefoonlijn of internet met een UPS als back-up voor het geval uw router uitvalt door een stroomstoring.

In de hogere risicoklasse ’s wordt een dubbele doormelding gevraagd. Dit betekent dat er een doormelding is via bijvoorbeeld internet met als back up een doormelding via GPRS. Hierdoor is er een dubbele veiligheid en is er een grotere kans dat er na een sabotage toch contact blijft met de meldkamer.

Als laatste worden er nog eisen gesteld aan de wijzen van reageren na een alarmmelding. Dit kan zijn naar alleen een mobiele telefoon, een sleutelhouder, maar bijvoorbeeld ook naar een erkende particuliere bewakingsdienst.

In de lagere risicoklasse ’s is de alarmopvolging door een bewakingsdienst geen verplichting. Toch is het voor veel ondernemers een rustig gevoel dat ze zelf ’s Nachts niet naar het bedrijf toe hoeven om te controleren wat er exact aan de hand is.

Meestal is de melding vals maar het kan natuurlijk ook een keer raak zijn. Inbrekers maken regelmatig misbruik van een alarmmelding door zich bijvoorbeeld na de controle te laten insluiten. Daarnaast wordt er tegenwoordig helaas veel gebruik gemaakt van geweld, al dan niet met bedreiging door vuurwapens. De beveiligingsdienst heeft opgeleide mensen die deze taken van de ondernemer overnemen, het systeem bij een vals alarm resetten en ervoor zorgen dat alles weer in orde is. Zo kunt u zelf als ondernemer gerust blijven slapen.

Op de site https://www.vs-beveiliging.nl/alarmsystemen/ vindt u meer informatie over alarmsystemen