Geen Alarmsysteem verzekeringseis voor uw bedrijf?

Bent u 1 van de weinige ondernemers die geen verzekeringseis heeft voor een alarmsysteem dan hoeft u zich alleen af te vragen:

alarmsysteem meldkamer politie

1: wil ik een bekabeld of een draadloos systeem? (zie voor/nadelen)

2: wil ik een abonnement met meldkamer voor een alarmsysteem of wil ik doormelding naar mijn mobiele telefoon.

Alle meldkamers voor alarmsystemen zijn bemand. Dat betekent dat daar continu mensen zitten die uw bedrijf in de gaten houden. Zodra er ook maar iets in uw zaak gebeurt, zullen ze dit zien en reageren.

De wijze van reageren hangt af van het soort melding. Is er een geverifieerd alarm (beweging op minimaal 2 componenten) dan mag de centralist al de politie inschakelen.

Is er beweging op 1 component dan zullen ze u eerst bellen en u verzoeken naar uw zaak te gaan om te checken of er iets aan de hand is.

Hebt u ook een abonnement alarmopvolging dan zullen ze bij een alarmmelding dit bedrijf erop af sturen. Is er een inbraak geweest of een poging daartoe en er is schade aan uw pand dan zorgen deze mensen ervoor dat uw zaak weer wind –en waterdicht is.

Het is tegenwoordig zelfs mogelijk een camerasysteem in uw bedrijf te laten ophangen en de meldkamer toe te staan te kunnen meekijken met deze camera’s. Als er dan een alarmmelding is kan de centralist zelf bepalen welke actie hij precies moet ondernemen.